måndag, december 11, 2006

KaLo, Friidrotts-VM i Göteborg 1995


Som vi tidigare visat här på maskotbloggen så har Sverige ingen stolt maskothistoria men det skall erkännas att KaLo (för övrigt till vänster i bilden ovan) ligger oss varmt om hjärtat. Sommaren 1995 tillhörde KaLo som dominerade fullständigt på Ullevi och bland annat hetsade Jonathan Edwards till ett fantastiskt världsrekord i tresteg. Visserligen har inte lodjur så mycket med just Göteborg att göra men det kompenserade man med ett sedvanligt halvlamt ordvitsande vid namngivningen (som dessutom måste varit fullständigt omöjligt att översätta åt Nebiolo och övriga utländska gäster) .

Det som framför allt imponerar med KaLo är hur långlivad han blivit. Andra maskotar kommer och går men KaLo består vilket är mycket ovanligt givet den hårda konkurrens om uppmärksamhet som råder i maskotvärlden. Bilden ovan är faktiskt från Finnkampen 2005 och som vi kan se är KaLo efter tio år i rampljuset still going strong och har fortfarande inga problem med att locka till sig kvinnliga beundrare. Keep on pimping KaLo!

3 kommentarer:

Krille sa...

Ett ungt ansvar att blogga om KaLo. Jag undrade vem som skulle våga ta sig an det uppdraget. Sen tycker jag det är coolt att du har hittat en bild där han gör det klassiska engelska "piss off"-tecknet!

Anonym sa...

kanske vet du var kalo e idag?? vi skulle behöva honom !!!!

Anonym sa...

Ära den som äras bör: Anita Stray på Wilma & Morris, som gjorde KaLo! Hon skapade för övrigt även Bubo, berguvs-maskoten till Skid-VM i Falun 1993..! :-)